Rólunk

A helytörténet.com egy több évtizedes tervem  megvalósulása. Még antikváros és aukciós ház tulajdonos koromban álmodtam meg ezt a weboldalt a 90-es években. Egy antikvárium, ami elsősorban nem könyvekkel (ilyenből úgy is volt és van éppen elég) foglalkozik, hanem papírrégiségekkel.

Mi a papírrégiség? Minden dolog, ami papírból van és régi: képes levelezőlap, levélboríték, vonatjegy, fénykép, térkép, kártyanaptár, bélyeg, útlevél, báli meghívó és még sorolhatnám. Mi a régi? Régi, ebben az esetben az, ami az 1960 előtti korszakból, vagy a  XIX. századból vagy még régebbi korokból származik.

Papírrégisége szinte mindenkinek van, vagy gyűjti vagy eladná, vagy kidobja. Ezeket az embereket „céloznám meg” a weboldallal, tehát mindenkit.

Próbáltam egy közös nevezőt találni az összegyűjtött dolgaimhoz és megtaláltam: a települések, a magyar városok, falvak összessége A-Z-ig. Helytörténet.

Így keletkezett a helytörténet.com, az itt látható régiségekből keresgélhet kedve szerint és vásárolhat (ne feledje, mindenből csak egy van). Reményeim szerint egyszerűen és áttekinthetően készült el. Kereshet település névre, kiválaszthatja azt a települést ahol született, élt  vagy amihez valamiért kötődik. Kereshet vármegyékre vagy országokra is (mivel érdekes - de egyáltalán nem mindig dicsőséges - történelmünk azt a furcsaságot produkálta, hogy az eredetileg magyar települések napjainkban 8 ország területén találhatóak). Kereshet kategóriákra is, például: régi képeslap, fotó, bélyeg stb., de kereshet akár családnévre vagy foglalkozásra, vagy bármi egyébre is.

 

Remélem felkeltettem az érdeklődését, legyen vásárló, vagy eladó, vagy akár mindkettő lehetséges.

 

Helytörténet.com

You need to choose options for your item

x